Wat?
Illustraties
Opdracht

Natuurlijk groen, moet je doen

Wat?
Illustraties  Logo en huisstijl

De groendienst in Sint-Niklaas probeert om op een ecologische manier met groen om te gaan in de stad. Om dit te communiceren naar de inwoners werd er een logo en huisstijl gevraagd.

Voor het verzinnen van de baseline ‘Natuurlijk groen, moet je doen’ werd een interne wedstrijd uitgeschreven. Tijdens een vergadering werd er gebrainstormd met de klant over de look en feel van het logo. Als externe is het niet steeds mogelijk te weten wat er intern leeft. Luchtballonnen zijn hét uithangbord in Sint-Niklaas en het concept voor het campagnebeeld was snel geklonken.

Het was al gauw duidelijk dat ze eerder een campagnebeeld nodig hadden dan een specifiek logo. Een logo is meer iets voor organisaties of bedrijven. Het is een identiteit. Het campagnebeeld moet sensibiliseren en een boodschap meedragen. ‘Het groen is gezellig en mooi in Sint-Niklaas’.

Dit is het resultaat. Het campagnebeeld.

De baseline kan ook apart gebruikt worden als er compact gecommuniceerd moet worden.

De luchtballon blijft een beeld dat op groot formaat gebruikt moet worden en kan dus niet overal toegepast worden. De elementen van de luchtballon in combinatie met de baseline zijn zeer bruikbaar voor opmaak van folders en flyers of nog kleinere communicatiedragers. De look en feel en de boodschap blijven overeind.

reageren

Opdracht

Stad van de Sint

Wat?
Illustraties  Logo en huisstijl

Er is geen beter moment om mijn Sinterklaas logo voor te stellen als op de dag van de Sint!

Een tijdje geleden vroeg de stad Sint-Niklaas mij om tekening te maken van een plan van de Grote Markt. Dit is de grote opener van een nieuwe site waarin de Stad van de Sint werd voorgesteld. Samen met die tekening is er ook een logo ontwikkeld voor de communicatie rond enkele grote Sint-evenementen in de stad. Alle activiteiten van de Stad van de Sint staan gebundeld op deze site (ontworpen door Coworks).
www.stadvandesint.be


Klik hier voor een groter beeld.

Bij het logo horen basic elementen voor het opmaken van allerhande materiaal.

reageren

Opdracht

Gilbert en George

Wat?
Concept  Illustraties

En ineens sta je in de Weekend Knack… Niet omwille van eigen werk of omdat je zo belangrijk bent om geïnterviewd te worden, maar door mensen te helpen. Ja ja, zo kan het ook. Sophie Pillen , styliste van beroep, belde me op met een dringende vraag. Via via had ze mijn gegevens te pakken gekregen en of ik niet snel een voorstel wou doen voor haar project voor Weekend Knack.
Gezien ik niet zoooo veel werk had, wegens redenen die ik later ooit nog wel eens zal vernoemen, leek me het tof om dit te doen.
Ze had een hoopje foto’s voor me die ik zo moest bewerken dat het lichtjes op een werk van Gilbert en George leek. Gilbert en George waren voor mij totaal onbekende namen. (Later bleek dat ik precies de enigste was die ze niet kende… tja). Wat doe je dan? Googlen…

Wegens tijdgebrek heb ik niet meer gedaan dan dat. Ik weet eigenlijk enkel dat ze kunstenaars zijn. En dat ze dingen maken die op glasramen lijken.

Het enigste wat ik dan gedaan heb, is lijnen getrokken en proberen achtergronden te maken die wat weg hebben van hun werken. Ik ben er niet te fel mee bezig geweest en het was goed. Soms mag het ook eens vlot gaan. Het werd goed onthaald en ik had weer een tevreden klant.

Mijn covervoorstel heeft moeten wijken voor onderstaand beeld.

Maar dat neemt niet weg dat ik het hier wel kan voorstellen!

En zo geraak je dus in de Weekend Knack en ineens prijkt je naam gedrukt in het boekje dat elke woensdag in de brievenbus ligt.

reageren [1]

Opdracht

Brochures en tattoos

Wat?
Illustraties  Lay-out

Het is soms moeilijk om dagelijks nieuwe spetterende ideeën op tafel te leggen. Soms ben je zo diep bezig met een ontwerp dat er elementen van dat ontwerp in een volgende opdracht terugkomen. Daar is niks mis mee. Je bent geen fabriekje dat creativiteit produceert. Je bent een mens. Mensen hebben hun limieten en beschikken niet over superkrachten. De hersenen hebben tijd nodig om ruimte te maken of zich te laten inspireren.

In drukke periodes is er geen ruimte en gebruik je een idee gewoonweg ook voor een andere opdracht. Dit was het geval met het t-shirtontwerp van Homer (muziekband) en de brochure van De Steiger (Cultuurcentum in Boom).

Voor Homer heb ik destijds een tattoo gemaakt als t-shirt design.

En tegelijkertijd was er het concept ‘anker/marine’ voor De Steiger in Boom. Het ging meer over een soort van ankerplaats. Meteen dacht ik aan mijn tattoo-concept waar ik de dag van tevoren mee bezig was. Voila, zo simpel kan dat zijn.

Het ene seizoen positief gezet. Het andere seizoen negatief gezet.

Voor de hoofstukpagina’s heb ik een illustratorstroke ontworpen in de vorm van een koord om deze letters te tekenen. Op de wacom tekende ik dan de letters…

reageren

Opdracht

Telefoneren en droedelen

Wat?
Droedelidoe  Illustraties

Een doedel (doodle) is een vorm van schetsen, een tekening zonder duidelijk doel, gemaakt door iemand wiens gedachtes ergens anders waren. Het zijn krabbels gemaakt vanuit het onderbewuste. De doedels bevatten soms een verborgen boodschap. Vaak zijn het eenvoudige tekeningen, soms groeien ze uit tot uitgebreide patronen. (ref. Wikipedia)

reageren

Opdracht

Het Dapperdoosje!

Wat?
Concept  Illustraties  Lay-out  Teamwerk

Het begin van elk project is een wit blad. Of je krijgt een Word-document met tekst en foto’s. Of je krijgt een woord. Er is altijd wel iets. Deze keer was het een gedichtje en een concept. Vanuit een onderzoeksproject van de Katholieke Hogeschool Kempen is de vraag gekomen om een afleidingsdoos voor kleuters te ontwerpen. Wat was er al? Er was een gedichtje over Koosje en Roosje die in een doos wonen. In de doos zit allerlei materiaal om het kindje af te leiden van de pijn. Materiaal om te spelen, kijken, luisteren en rusten. Dit was het dan. Nu de rest nog…

Een groot wit blad… En dan nog vele disciplines die ik zelf niet de baas ben… Dus ben ik op zoek gegaan naar de beste mensen voor de job.
Eerst ben ik met Sandy van Tientien aan de slag gegaan. Sandy is copywriter en samen hebben we gebrainstormd. Ze heeft het gedichtje opnieuw geschreven en de naam ‘Dapperdoosje’ verzonnen. Dan ben ik zelf aan de slag gegaan met het illustreren van het boekje (handleiding bij de doos) en het ontwerpen van Koosje en Roosje. Bart van GoodID en Arno Kox hebben mij geholpen met het maken van de doos. De supermooie poppen zijn gemaakt door Hilde. Samenwerken was in dit project zeer belangrijk. Zonder dit team had ik dit nooit gekund.

Eerst de tekeningen

dan de popjes

En zoals in het boekje…

… worden ze ook superKoosje en superRoosje.

reageren [1]