Buiten is het mooi weer, maar soms zijn er belangrijkere dingen en dat is het updaten van mijn blog. (euhm) Het werd dringend tijd om iets te vertellen over mijn beste klant van 2011.
VVJ, de Vereniging Vlaamse Jeugddiensten was na 30 jaar toe aan een nieuwe huisstijl. Het was al bij al geen gemakkelijk parcours. Samen met Bart van Duall hebben we vele voorstellen gemaakt. Uiteindelijk is het volgende uit de bus gekomen.

Het logo is gebaseerd op een sjabloon. Transparantie was het concept. VVJ reikt met al hun info het sjabloon voor goed lokaal jeugdbeleid aan. De jeugddiensten- en consulenten mogen dit sjabloon gebruiken om tot een goed en degelijk beleid te komen.

Partnerlogo of sponsorlogo

En ze kunnen er zelf mee aan de slag!

Zelf mocht ik ook eens proberen… :-)

Het logo heeft geen echte kleur. Sowieso mag het altijd en over neutraal wit of zwart gebruikt worden. Als het logo gebruikt wordt in andere publicaties, mag de vormgever de kleur van het logo afstemmen op het ontwerp van de publicatie.
Elk jaar wordt er een nieuw beeld gekozen/gemaakt dat aansluit tot de uiteindelijke doelgroep van VVJ. Kinderen en jongeren. VVJ bestaat uiteindelijk voor hen.
Dit jaar is het dit beeld.

Vanuit dit beeld wordt alle communicatie verder opgebouwd. Kleuren voor eigen publicaties en stationary worden gekozen uit het kleurenpalet van het beeld. Het wordt gebruikt als cover, in de website, naamkaartje, uitnodigingen, …
Daarom is het belangrijk dat we dit beeld jaarlijks veranderen en zo ook de kleuren gebruikt in stationary en publicaties. Dit zal een frisse dynamiek met zich meebrengen, wat de bedoeling is.

Niet elk product kunnen we in kleine oplages drukken, omwille van financiƫle of praktisch redenen. Hiervoor hebben we een patroon ontwikkeld. Dit patroon is een extra grafische aanvulling en kan voor allerlei doeleinden gebruikt worden door de jaren heen. Dit patroon is gebaseerd op het kriskras door elkaar tekenen van lijnen in het sjabloon. Misschien schept dit beeld wat meer duidelijkheid:

Deze kaft is ontworpen met het patroon in een neutraal zwart.

De website is gemaakt in samenwerking met Jeugdwerknet Deze kan je hier bekijken.

Het magazine van VVJ noemt Dropzone. Deze heeft ook een hele restyling gekregen. De cover is belangrijk. De beelden moeten dan ook mooi zijn en spreken. De inhoud spreekt voor zich. De eerste dropzone van elk jaar zal aanvangen met het huisstijlbeeld.

Check ook zeker volgend artikel. Interieur VVJ.