Het logo en de huisstijl van Mediaraven is gebaseerd op een chinese puzzel, de tangram.

Mediaraven vzw vertegenwoordigt een aantal zijprojecten die de look en feel van de huisstijl mogen bevatten, maar toch anders zijn.

De symboliek van een tangram past mooi in het Mediaravenplaatje. Het is een spel en wordt geassocieerd met jeugdbewegingen, jeugdwerkingen en dergelijke meer. Het is ook een systeem en dat linken we aan CMS (drupal), wireframes en allerhande mediatechnieken. Spelen hebben spelregels. Hoe meer we spelen hoe beter we worden, het vergt inzicht en een vorm van handigheid. Dit staat symbool voor de vele workshops en vormingen die binnen Mediaraven gegeven worden. Maar het blijft een spel en het moet fun en plezierig zijn en wordt in de vrije tijd gespeeld. Mediaraven kan enkel maar bestaan door hun vele vrijwilligers.

De huisstijl is eenvoudig uitgewerkt. Weg met overbodige frulletjes en tierlantijntjes. Back to basics. De inhoud moet duidelijk naar voor komen en mag niet tegengehouden worden door een onnodige overvloed aan illustratieve zij-elementen.

De kleuren van de beeldmerken worden niet zomaar gekozen. Ze horen bij de figuur die gevormd wordt. Het beeldmerk van ‘Koken op kamp’ is een appel. Deze appel is rood en heeft een groen steeltje. De raaf is zwart met blauwige tinten. Mannekes hebben zwarte of bruine broeken aan, hun hoofden zijn rood of oranje (geen blauw of groen bijvoorbeeld, de hulk bestaat volgens de laatste berichten nog steeds niet).

Het was alvast een flinke ontwerpjob. Website en hun afgeleide deelwebsites, groetenkaarten, naamkaartjes, enveloppen, Word-templates (in samenwerking met Studio Vlerk), t-shirts en een huisstijlhandboek met de regels, een noodzakelijke tool bij werken met vrijwilligers.

Een overzichtje:

De websites vind je ook op www.mediaraven.be