Een tijdje terug heb ik een mooi projectje mogen afronden rond woorden en citaten.

Psychotherapeuten blijken vaak kleine of grote verzamelaars te zijn van woorden. Ze noteren zinnen en citaten uit de literatuur die hen raken, die hen boeien en intrigeren, en bewaren ze in mooie boekjes en schriftjes. (Citaat website van Acco)

Lieve van Lier en Nicole Vliegen, twee straffe madammen en psychologen, verzamelden deze woorden en zochten naar een uitgeverij om deze in een boekje te gieten.

Spiegelingen is te beschouwen als een door therapeuten volgeschreven notaboekje. Het biedt een verzameling aan bespiegelende woorden van dichters en schrijvers omtrent een diversiteit aan levensthema’s waarmee de therapeut in zijn werkkamer wordt geconfronteerd. Ze werden bijeengebracht door psychotherapeuten uit Vlaanderen en Nederland. Het gaat om thema’s als tijd, het leven, verbondenheid, opgroeien, verlies en verdriet… Elk thema wordt ingeleid met enkele bespiegelende gedachten. Verder doen vele citaten gewoon hun werk: ze inspireren, raken of doen je gewoon even stilstaan…

Het boek is bedoeld voor wie van woorden houdt die vorm geven aan levensthema’s; omdat je ze tegenkomt in je werk als psychotherapeut of hulpverlener, of omdat je ze ontmoet in je persoonlijk leven.
(Citaat website van Acco)

Het is niet alleen een boek geworden, maar enkele de citaten uit het boek worden tentoongesteld naast de vaste collectie van Museum M.
Je wordt uitgenodigd om op een nieuwe manier naar de collectie te kijken.
Hier vind je meer informatie.

Allen daarheen! En koop zeker het boekje. Ligt leuk naar je bed. :-)

De typografie is opgevat als een emotionele vertaling van het citaat. De citaten in italic zijn leuk of grappig. Die in bold zijn zwaar en weemoedig. Die in regular hebben geen uitgesproken emotie. Door het boek te doorbladeren ga je onbewust zoeken naar de emotie die je wilt lezen op dat moment.