Een LP-hoes of een CD-hoes maken is toch wel de droom van vele ontwerpers. Niet alleen omdat het een aangenaam onderwerp is (muziek), maar ook omdat er dan een zekere zin van artistieke vrijheid is.
Maar je maakt een hoes voor een artiest en moet je sowieso overeenkomen. Logisch toch? Het is niet jouw muziek, maar die van een ander.
Voor mij is een opdracht niet enkel en alleen artistieke vrijheid. Een groot deel van een opdracht is samenwerken en overeenkomen: een relatie opbouwen met je klant en samen tot resultaten komen. Ontwerpen is niet alleen in je eigen hoofd dingen creƫren, maar eerder samen. En dat maakt het fun.
De mannen van The Sedan Vault waren al eerder bezig met de opnames van een nummer uit hun nieuw album Minutes To Midnight, Streetwalkers .
De clip is gemaakt door Danny Willems, gedraaid in London en geacteerd door Kip Johnson.

Ik vond het een superleuke clip met bruikbare beelden. De compositie van de choreografie van de acteur maakt grillige figuren in schaduwen… Enkele van deze composities hebben we uit de clip gehaald en gebruikt voor de CD- en LP-hoes.

Deze grafische figuur vertegenwoordigt een klok van telkens vijf minuten. De figuur is helemaal uiteen gehaald. Het refereert naar de titel Minutes to Midnight, het nachtleven ontrafelt, een dankbaar element om toe te voegen in de verschillende dragers voor deze muziek.