Elk jaar organiseert de WFMH (World Federation for Mental Health) de Werelddag van de Geestelijke Gezondheid. Doel van deze dag (10 oktober) is de geestelijke gezondheid onder de aandacht te brengen van het brede publiek.

Logo Waasland organiseert samen met de stad Sint-Niklaas een campagne om dit lokaal onder de aandacht te brengen. Vorig jaar was het de bedoeling om een campagnebeeld te ontwikkelen. Op 10 oktober gingen ze actie voeren in het station. Een beeld is maar een beeld. Het was leuker om iets anders te doen. De campagne is gebaseerd op een campagne Fit in je hoofd van de Vlaamse overheid. Dit is een methodiek van een reeks stappen waarmee iedereen zijn geestelijke gezondheid kan versterken. We hebben drie flyers ontwikkeld gebaseerd op 3 stappen. Beweeg. Gun jezelf rust. Probeer iets nieuws. Ze zijn geïllustreerd met een figuur, deze illustratie loopt fysiek door in het touwtje. Dit werd aan vele fietsen bevestigd aan het station en uitgedeeld. Verder hadden ze ook springtouwen en hangmatten in het station gezet.

Dit jaar was het thema ‘Vind jezelf oké’. Eerst was het de bedoeling om een postkaart te maken met een leuke tekening zodoende dat mensen complimenten opschreven en opstuurden. Uiteindelijk is het een stickervel geworden waarop al enkele complimenten stonden. Het is eenvoudig en laagdrempelig. Je kan het aan eender wie geven en zelfs anoniem.
Pieter heeft deze complimenten mooi uitgetekend.

Last but not least. Via de post kregen we samen met de stickervellen een mooi compliment van Eline. Ze schrijft: Het was supergeslaagd en tovert een glimlach op de mensen hun gezicht. :-). Toch fijn om de week mee te beginnen!