Opdrachtgever
Jong Groen
Opdracht

Jong groen! in actie.

Wat?
Campagne  Illustraties  Lay-out

De klimaatconferentie in Kopenhagen loopt van 7 tot en met 18 december én moet een antwoord bieden op de klimaatverandering. Je kan hier terecht voor informatie over het klimaat, de klimaatonderhandelingen en het belang van Kopenhagen.

Op 21, 22, 28 en 29 november is Jong Groen! respectievelijk te vinden in Antwerpen, Brussel, Gent en Oostende met badkuipen en duikerpakken. Actrice Marijke Pinoy en Tom ‘Lalalover’ Kestens zullen alvast voor een culturele toets zorgen en op deze manier steun betuigen aan de actie.

Voor deze actie was natuurlijk materiaal nodig. Dus hebben we de mens anno 3000 op een ludieke manier geschetst. In de hoop dat mensen beseffen wat hun allemaal zal overkomen. De zwembandjes zijn ook gemakkelijk te vinden om actie mee te voeren en op die manier is er een link tussen alles.

Meer info: www.wateraandelippen.be

reageren

Opdracht

Vereniging voor Bos in Vlaanderen

Wat?
Campagne  Logo en huisstijl  Paparazzi

… wint de Groene Bril van Jong Groen!
Ik citeer: “Daarmee wordt Vereniging voor Bos in Vlaanderen beloond voor hun inzet om bedrijven, landbouwers, grote steden, kleine dorpjes en iedere Vlaming ertoe aan te zetten bomen te planten. De campagne loopt pas sinds oktober 2008, maar ondertussen staat de teller al op ruim 160.000 bomen!” (bron: Jong Groen: Sara Geets)


De troffee is een foto van een toffe kikker op canvas. In het ontwerp had ik voorzichtig het logo van de Groene Bril in een hoekje gezet. Daarnaast was er ook het voorstel met de getekende bril op de kikker. Ik hoopte al dat ze zich engageerden voor deze grappige foto. Jong Groen zou Jong Groen niet zijn als ze dat niet deden. De huisstijl liegt er niet om.

reageren

Opdracht

De Groene Bril

Wat?
Campagne  Lay-out

Elk jaar reikt Jong Groen! De Groene Bril uit aan een organisatie of persoon die zich het voorbije jaar hard heeft ingezet op thema’s die hun nauw aan het hart liggen.
En daarbij hoort een logo! De opzet was om de prijs heel ‘cool’ te maken en dat kan toch niet anders als met een pilootbril! Nu wilt toch iedereen zo’n bril opzetten! Ik althans wel… MadeByHanna heeft als voornemen om in 2009 ook haar groene bril op te zetten… Als eerste zal dit inhouden om onze gekregen echte kerstboom (kado van mijn sympathieke collega’s) met knoet terug in de aarde te planten. Als tweede zal het inhouden om research te doen rond papier. Duurzaam of recyclage versus kwaliteit… En zo zijn er ook in het designwereldje vele groene gedachten.

reageren

Opdracht

Schetsen

Wat?
Droedelidoe  Illustraties

Alvorens te starten met een opdracht, is er toch nog steeds die pen en dat papier waarop we ons effe heel snel laten gaan. De mac neemt dit snel over, maar toch…
Hier enkele voorbeeldjes van de Jong Groen restyling…

reageren [1]

Opdracht

Klets! Jongeren-Centraal

Wat?
Campagne  Illustraties  Lay-out  Logo en huisstijl  Paparazzi

Er is niks beters als deze blog te beginnen met Klets! van de Vlaamse Jeugdraad. Klets! is een driejaarlijks evenement en wordt gehouden omwille van het verkiezen van de Vlaamse Jeugdraad. Omdat jongeren altijd jongeren blijven, gebeurde deze verkiezing ook met de nodig toeters en bellen.
Samen met de Content Cowboys werd de campagne met de Tirolers Rogier en Chris op poten gezet.
Gewapend met mijn camera ben ik dan ook ons werk gaan ‘spotten’ in het centraal station van Antwerpen op 22 november.


Het tirolerconcept werkte wel. Lekker zot doen.

De stemhokjes

Bert Anciaux met Klets! affiche.

En wie we daar hebben! Carolien en Sam van het VIP (Vlaams Informatiepunt Jeugd).
Sam poseert heel vriendelijk bij mijn Life@1215 boekje.

De twee bij elkaar… Zeer veel werk op 1 vierkante meter.

Last but not least…
Mijn groene vrienden en vaste klant: Jong Groen!
Met een gezellig groene pint in de hand… en de Peper (magazine) op tafel.