Opdrachtgever
KHK
Opdracht

Dapperdoosje in de pers

Wat?
Concept  Paparazzi  Teamwerk

Door zalige contacten (Dank je Elise) heeft het Dapperdoosje de gazet gehaald! Fantastisch! Zeker voor al die kindjes die hiermee geholpen kunnen worden. Spread the word! Ze zouden het de ziekenhuizen moeten verplichten: elk ziekenhuis in Belgiƫ moet een Dapperdoosje in huis te halen, net zo noodzakelijk als een thermometer!

Klik hier om het artikel groter te bekijken.

reageren

Opdracht

Het Dapperdoosje!

Wat?
Concept  Illustraties  Lay-out  Teamwerk

Het begin van elk project is een wit blad. Of je krijgt een Word-document met tekst en foto’s. Of je krijgt een woord. Er is altijd wel iets. Deze keer was het een gedichtje en een concept. Vanuit een onderzoeksproject van de Katholieke Hogeschool Kempen is de vraag gekomen om een afleidingsdoos voor kleuters te ontwerpen. Wat was er al? Er was een gedichtje over Koosje en Roosje die in een doos wonen. In de doos zit allerlei materiaal om het kindje af te leiden van de pijn. Materiaal om te spelen, kijken, luisteren en rusten. Dit was het dan. Nu de rest nog…

Een groot wit blad… En dan nog vele disciplines die ik zelf niet de baas ben… Dus ben ik op zoek gegaan naar de beste mensen voor de job.
Eerst ben ik met Sandy van Tientien aan de slag gegaan. Sandy is copywriter en samen hebben we gebrainstormd. Ze heeft het gedichtje opnieuw geschreven en de naam ‘Dapperdoosje’ verzonnen. Dan ben ik zelf aan de slag gegaan met het illustreren van het boekje (handleiding bij de doos) en het ontwerpen van Koosje en Roosje. Bart van GoodID en Arno Kox hebben mij geholpen met het maken van de doos. De supermooie poppen zijn gemaakt door Hilde. Samenwerken was in dit project zeer belangrijk. Zonder dit team had ik dit nooit gekund.

Eerst de tekeningen

dan de popjes

En zoals in het boekje…

… worden ze ook superKoosje en superRoosje.

reageren [1]