Opdrachtgever
Linkeroever Uitgevers
Opdracht

Boekenbeurs 2011

Wat?
Boeken  Lay-out

Het was weer zover. De enigste plek waar ik eigen werk op een hoopje bij elkaar zie. Altijd leuk om rond te toeren, werk te herkennen, bekijken en het werk van een ander (of dat van uw eigen) te bekritiseren.

Er stond een volledige Hanna-stand. (Goedele Liekens en Kaat Bollen).

Het is eigenlijk de binnenkant die telt.

En wie komen we daar tegen! Dominic van Heupen, mijn concullega!

De twee mooiste covers van ‘t jaar, al zeg ik het zelf.

Boeken met esoterisch gehalte, door mij, Dominic en collega Benjamin Martijn!

Ook heb ik deze keer de stand van Linkeroever Uitgevers gevonden!
Lijstjes maken, Nog steeds Geil? en Cava en Klaprozen .

Er waren er nog meer, maar het werd ons wat te warm in die grote hal. Het leek alsof ze de chauffage op maximum hadden gezet. Of was het omwille van al dat heet volk in de zaal?
Wij zijn er van tussenuit gemuisd en hebben de frisse buitenlucht opgezocht. :-) Volgend jaar maar weer en meer…

reageren [1]

Opdracht

Lijstjes maken

Wat?
Boeken  Lay-out  Teamwerk

Een tijdje terug vroeg Linkeroever Uitgevers mij om een sjabloon van een reeks chick-thrill te maken, met andere woorden een reeks van thrillers voor vrouwen (what is in a name eh). Dit leek me wel een leuke uitdaging.
Een cover wordt meestal maanden op voorhand gemaakt, soms moet het boek nog half geschreven worden. Het moet meestal heel snel gaan, omdat het in de verkoopsfolder terecht komt.
De idee was om met beelden te werken die gesatureerd zijn, maar waar er één bepaalde kleur geaccentueerd wordt. Die kleur wordt verder gebruikt in typografie en in andere elementen.
Het is niet altijd evident om zo’n beeld te laten maken. Je moet de juiste fotograaf hebben, iemand die heel snel en flexibel kan werken. Geen beeldenbanken deze keer, ik wou een bepaalde stijl en die vond ik bij Myra Olislaegers .
Haar eigen werk vind ik sereen en eenvoudig. Haar foto’s hebben een bizarre maar mooie sfeer.

Het leuke is dat ik Isabelle Dams (schrijfster Lijstes Maken) zo af en toe tegenkom in het Antwerpse leven. En dat we elkaar een tikkeltje kennen. Heel fijn om voor haar een boekcover te doen.

Het liefst van al maak ik boeken met een doorlopend beeld. Dat maakt het boek compleet, vind ik persoonlijk.

Nu zaterdag (5 maart) heeft Myra een opendeurdag in haar gloednieuwe studio in Leuven. Het adres is Naamsevest 94 in Leuven en tussen 10 en 19u kan iedereen daar terecht. Je krijgt zelfs een gratis portret en een kortingsbon. Allen daarheen zou zeggen.

reageren [1]