Opdrachtgever
PN
Opdracht

PN 'From What Rivers have to Offer'

Wat?
Illustraties  Lay-out

Met PN kunnen we altijd eens iets anders doen! Ze zijn geen doorsnee groep met doorsnee muziek. Ze vertegenwoordigen steeds zichzelf en blijven daarin toch uniek. Dus laten we er in meegaan. Wat heb ik dan gedaan? … Ik ben mezelf gebleven en ben vertrokken van de gedachte Less is More! .

Rivieren (titel) hebben heel wat te bieden zowel goeie als slechte dingen. PN wou de gedachte aan goeie dingen vooral naar voor brengen. Mijn briefing was… er moet iets positief in zitten. Natuur brengt voor mij vele goeie dingen, vandaar dat in dit ontwerp de kern een bloem is. Dit was direct ook een link naar de vorige hoes en een lijn die te volgen valt…
Als je bovenop een landkaart kijkt, bestaan de rivieren uit kronkels van lijnen. Deze heb ik proberen na te bootsen door inktdruppels van elkaar weg te blazen (een beroemd creatief spelletjes in onze kleuterjaren). Fantastisch wat voor lijnenspel dit kan geven. Allemaal vertrekken ze vanuit die positieve gedachte (de bloem).

Maar als we zoiets drukken op een formaat van 12 × 12 cm (standaard) dan blijft er niks meer van over. De tekening moest volledig tot zijn recht kunnen komen en daarom wou ik het laten drukken op affiche-formaat om die dan te vouwen tot een enveloppe waarin het cd-label zou kunnen. Zo heb je meteen ook de cd-hoes en zitten we niet met weeral zo’n plastiek hoesje.

Het kistje was een bijkomende ‘extra’ die het geheel zeer transporteerbaar maakt en dus handig om op te sturen of door te geven.

reageren

Opdracht

Review over PN 'From What Rivers Have to Offer'

Wat?
Paparazzi

reageren