Opdrachtgever
Samenlevingsopbouw Antwerpen stad
Opdracht

Buurtschatten smaakt

Wat?
Lay-out  Paparazzi

Deze flyer is één van de vele flyers die ik op regelmatige basis maak voor Samenlevingsopbouw Antwerpen stad.

Eerst een beetje achtergrondinformatie over Buurtschatten (info van website):

Bewoners maken de wijk
In Antwerpen Noord wonen mensen met een hart voor ‘hun’ wijk en voor mekaar. Zij hebben ideeën, plannen en zelfs dromen voor de wijk. Buurtschatten daagt ze uit om dit te realiseren. Buurtschatten stelt steeds opnieuw vast dat initiatieven die bewoners zelf opzetten er vrijwel altijd positief uitspringen. Bewoners blijken immers over een fantastische gave te beschikken om anderen enthousiast te krijgen voor hun ideeën, ze hebben ook genoeg doorzettingsvermogen om het uit te voeren.
De buurtwerkers van Samenlevingsopbouw gaan langs pleinen, straten, ontmoetingsplekken actief op zoek naar deze “schatten” van de wijk en helpen mensen bij het realiseren van hun ideeën. De bewoners blijven echter altijd eigenaar van hun initiatieven. Ook andere diensten en organisaties worden bij de initiatieven betrokken om ze te helpen realiseren.
Koken kost geld en daarom richtten we in samenwerking met de Evensstichting het buurtschattenfonds op. Uniek is dat dit Buurtschattenfonds beheert wordt door buurt bewoners.

Buurtschatten smaakt was een initiatief om de akoestiek van hun nieuwe ontmoetingsruimte te financiëren en de opbrengst was ook voor een soort rollend fonds voor de buurtschattenprojecten.

Meer info: www.buurtschatten.be

Samen met enkele vrienden zijn we de sfeer is gaan opsnuiven.

Een gezellig moment!

Foto’s copyright Lot Vanderoye.

reageren

Opdracht

Congres

Wat?
Campagne  Lay-out

Dit is een digitale uitnodiging voor het congres ‘Vrijwillig werkt’, een congres over vrijwilligers uit kansengroepen. Dit congres vond plaats in Antwerpen op 15 januari 2009. De opdrachtgever is Samenlevingsopbouw Antwerpen stad.
Het ontwerp is gebaseerd op het feit dat je rond de tafel zit met nog andere organisatoren om te praten over vrijwilligers (polaroids). Hierbij worden notities gemaakt of wordt er hier of daar iets opgeschreven. De affiche en ander materiaal is hierop gebaseerd.