Dit is zo’n opdracht waarbij een vergadering mooie en goeie dingen met zich meebrengt. Ik ben niet zo altijd voorstander van vergaderingen. Het brengt soms ingewikkelde denkpistes met zich mee, terwijl soms het eenvoudige uit het oog verloren wordt.
Soms kan een vergadering dan weer een goeie brainstorm-sessie met zich meebrengen, waardoor er enkele uren van denken achter mijn computer gedelete kunnen worden.
Zo is het ook gegaan met I RSS FEED YOU. Op opdracht was: probeer iets te maken dat aandacht trekt en dat veel mensen mobiliseert om naar onze vorming te komen. Per vorming was er een folder voorzien.

Dus mijn eerst idee was om iets te doen, zoals die typische I WANT YOU posters die vroeger gebruikt werden om mensen te motiveren om in het Amerikaans leger te stappen.

Een ander idee was om een grote poster te maken met I ‘hier dan iets’ YOU. Zoals die typische stickers…

Ik zocht dan enkel nog naar een symbooltje dat perfect in het concept van ‘informatie geven’ paste. Aangezien internet meer en meer de grootste informatieverstrekker is, was het ‘RSS FEED’ symbooltje de perfecte keuze.

Daarbij komt dat VIPJeugd eigenlijk een zeer toffe ‘voorlopige’ huisstijl heeft, (Een accentueerstift en fluokleuren = aanduiden van informatie) leek het werken met pantone fluokleuren dan ook heel geschikt. Daarbij was ik ook eens blij om een keertje iets anders te doen als anders met drukwerk. En ook eens blij dat VIPJeugd meeging in het concept en daardoor een kleine oogje dichtgeknepen heeft voor de prijs. (Fluokleuren gebruiken, tja, das niet goedkoop drukwerk). Door af en toe eens iets anders te doen, val je op!

Als je de folder openvouwt, heb je posters die je kan ophangen. Gesloten zie je alleen het RSS FEED symbool. Dus langs alle kanten ook een teaser effect, waardoor mensen geneigd zijn om eens te piepen.