Zelfs de kleintjes hebben hun logo nodig! Letterlijk en figuurlijk. VVOC is de Vlaamse Vereniging voor Ouders van Couveusekinderen.

Het logo is gebaseerd op een couveuse. De gaten van de couveuse zijn duidelijk te onderscheiden. Het kleine hartje vertegenwoordigt het kleine kindje, het grote hartje de ouders. Samen zijn ze er voor de baby. Samen verzorgen ze het en koesteren ze het. Het hartje is dan ook het symbool bij uitstek voor koesteren, verzorgen en houden van…

Het basisfont is Calibri. Dit font bevat bijna alle computer en kan dus bij bijna iedereen gelezen worden. Aangezien de website het belangrijkste uithangbord is, was het belangrijk om een font te kiezen dat iedereen op zijn computer heeft staan. Dit is dan ook doorgetrokken in de huisstijlvormgeving, zodoende dat de vormgeving ook door vrijwilligers gedaan kan worden en dat ze dan ook niet meteen een font moeten aankopen. Calibri is ook een mooi font met lieve rondingen, dit past dan weer bij het onderwerp.

De kleuren zijn specifiek gekozen naar gevoel. Zachtaardig, lief, rustig, … Hoewel het krijgen van een te vroeg geboren baby een storm in het hoofd van de ouders kan teweegbrengen, is het de taak van VVOC om zacht en rustig over te komen.

Voor meer info: www.vvoc.be
Deze site zal ook nog gerestyled worden.