Opdrachtgever
Vocvo
Opdracht

Wablieft-prijs op TV!

Wat?
Logo en huisstijl  Paparazzi

Let op het giga-logo bij de presentatie!! MadeByHanna in de media! (onrechtstreeks eh) ;-)

www.deredactie.be

reageren

Opdracht

Wablieft in de prijzen!

Wat?
Boeken  Paparazzi  Teamwerk

Dinsdag 8 september – de internationale Dag van de Alfabetisering, was Wablieft één van de laureaten van het Postfonds voor Alfabetisering van de Koning Boudewijnstichting. Dankzij de projectsubsidie verbonden aan de prijs realiseert Wablieft dit najaar het project Letters van de Sint.

Met deze opvallende Sinterklaasactie schenken we Wablieft-boeken aan de lezers. Wablieft-boeken zijn volwassen boeken in eenvoudige taal. Boeken op maat van cursisten NT1 en NT2, maar ook voor iedereen die een ‘gewoon’ boek te moeilijk vindt. Na de officiële lancering van de Wablieft-reeks op 16 november trakteert de Sint iedereen die zich in september-oktober 2009 inschrijft voor een opleiding Nederlands moedertaal (NT1) bij een centrum voor basiseducatie op een gratis Wablieft-boek! Met deze opvallende actie houden we het bredere maatschappelijk belangrijke thema – namelijk het belang van begrijpelijke taal in alle geledingen van onze samenleving – onder de aandacht. De media vormen het kanaal om ook mensen te bereiken die zich nog niet hebben ingeschreven voor een cursus, maar het misschien nog overwegen.

Het Postfonds voor Alfabetisering van de Koning Boudewijnstichting organiseerde naast de prijsuitreiking een ontmoetingsdag voor alle Belgische actoren op het vlak van analfabetisme en laaggeletterdheid. De bezoekers konden er terecht voor workshops en lezingen. Op de interactieve marktplaats wisselden deelnemers ervaringen uit en deden ze inspiratie op voor nieuwe projecten.

Niet alleen het logo, maar ik had ook de eer om de boekcovers te maken.

Deze onderstaande folder is gemaakt door Dominic Van Heupen in opdracht van Manteau.

Download hier de pdf.

reageren

Opdracht

Wablieft

Wat?
Boeken  Logo en huisstijl

Wablieft is een onderdeel van VOCVO (Vlaams ondersteuningscentrum voor volwassenenonderwijs). Wablieft pleit voor duidelijke taal, herschrijft teksten in deze taal en geeft ook opleidingen ‘duidelijk schrijven’. Recent kreeg Wablieft steun van de minister van Cultuur om boeken in eenvoudig Nederlands te maken.

Voor deze boeken was er een stramien en een nieuwe huisstijl logo. Een huisstijl dat de drie onderdelen (krant, tekst advies en boeken) bundelt.

Allereerst heb ik de vorm bekeken. Het werken met een schreefletter is symbolisch bedoelt als duidelijke letter, een verwijzing naar duidelijke taal. Verder staat het waaiertje symbolisch voor een viewpoint (iets moois om te zien en te beleven) en een openslaand boek.

Dit is het algemene logo. Hier is gekozen voor een neutrale kleur. Want de andere onderdelen hebben hun eigen kleur (oranje, groen en blauw). Deze kleuren moeten ook bij de algemene iets neutralere kleur passen.

Dit is het logo voor het onderdeel krant. Het is een krant in eenvoudig Nederlands. Elke week vindt u er het nieuws uit België en de rest van de wereld.

Ook het tekst advies krijgt een apart logo.

En last but not least… de boeken.

De ‘w’ in dit font is zeer mooi en komt ook mooi alleen tot zijn recht. Vandaar dat het leuk is om een soort van embleempje te maken. Dit embleempje vind je terug op de rug van de Wablieft-boeken.