Opdrachtgever
WPG Uitgeverij
Opdracht

De Kiekeboes in de Aldi

Wat?
Logo en huisstijl  Paparazzi

Deze morgen stuurde mij collega Bruno deze foto.

Dat de rebranding van De Kiekeboes (MadebyHanna) ondertussen alweer 3 jaar geleden is, daar verschoot ik toch van.

reageren

Opdracht

Sterke Vrouwen

Wat?
Boeken  Lay-out

reageren

Opdracht

Boekenbeurs 2011

Wat?
Boeken  Lay-out

Het was weer zover. De enigste plek waar ik eigen werk op een hoopje bij elkaar zie. Altijd leuk om rond te toeren, werk te herkennen, bekijken en het werk van een ander (of dat van uw eigen) te bekritiseren.

Er stond een volledige Hanna-stand. (Goedele Liekens en Kaat Bollen).

Het is eigenlijk de binnenkant die telt.

En wie komen we daar tegen! Dominic van Heupen, mijn concullega!

De twee mooiste covers van ‘t jaar, al zeg ik het zelf.

Boeken met esoterisch gehalte, door mij, Dominic en collega Benjamin Martijn!

Ook heb ik deze keer de stand van Linkeroever Uitgevers gevonden!
Lijstjes maken, Nog steeds Geil? en Cava en Klaprozen .

Er waren er nog meer, maar het werd ons wat te warm in die grote hal. Het leek alsof ze de chauffage op maximum hadden gezet. Of was het omwille van al dat heet volk in de zaal?
Wij zijn er van tussenuit gemuisd en hebben de frisse buitenlucht opgezocht. :-) Volgend jaar maar weer en meer…

reageren [1]

Opdracht

Boekenbeurs 2010

Wat?
Boeken  Paparazzi

Het is weer veel te lang geleden. En ondertussen is het weer oud nieuws. Maar het was een fijne avond en ‘beter laat dan nooit’ (de beste uitgevonden smoes aller tijden): de Boekenbeurs 2010 in Antwerpen.
Mijn collega Benjamin en ik hebben ons weer leuk geamuseerd. Met het opsporen van mijn boeken en het trekken van foto’s. Deze keer waren we beter uitgerust met de Nikon D90 van Benjamin. (dus foto’s © Benjamin Martijn. ;-))

Sven van Standaard Uitgeverij is het brein achter vele specials.

En wie hebben we daar… Merho, een leuk gesprek over een nieuw idee voor de Kiekeboes!

reageren [2]

Opdracht

De kiekeboes in de pers

Wat?
Boeken  Paparazzi

In ‘t nieuws

Phara

Nieuwsblad

reageren

Opdracht

De Kiekeboes: Restyling

Wat?
Boeken  Logo en huisstijl  Webontwerp

Voila, Project x is revealed!

De restyling van De Kiekeboes is de wereld in gestuurd. En deze restyling is helemaal made by Hanna. Ik ben wel benieuwd wat de meeste fans ervan vinden. Geef gerust commentaar.

De silhouette van het gezin, leek mij het gepaste logo. Als je het ziet, krijg je zo’n gevoel van ‘wie zijn ze, wat doen ze’.

De cover was niet zo evident als het eruit ziet. Er zit een heus systeem in. Het witte vlak mag niet veranderen en de kleuren van de balk zijn vrij belangrijk. Maar dat heb ik niet in eigen handen, want deze wordt binnen de uitgeverij opgemaakt. Ook Merho moet zijn goedkeuring geven. Deze cover is alvast een geslaagd exemplaar.

Ook de website moest aangepakt worden.

© 2010 Standaard Uitgeverij

reageren

Opdracht

Kiekeboe Downunder - Quizboek

Wat?
Boeken  Lay-out

reageren [1]

Opdracht

SOS Sex

Wat?
Boeken  Lay-out  Teamwerk

Weer een boek van Goedele (ondertussen al oud nieuws) Liekens. Deze keer strakker en minder frivoliteit en de cover door mezelf ontworpen. De beelden zijn gemaakt door Andy Huysmans.

reageren

Opdracht

Op de opening van de boekenbeurs

Wat?
Boeken  Paparazzi

Naar goede gewoonte was het weer tijd voor een bezoekje aan de opening van de boekenbeurs. Deze keer heb ik collega Benjamin uitgenodigd om met mij de nieuwste boekcovers te gaan beoordelen. Uiteindelijk zijn we direct naar de stand van Standaard Uitgeverij gegaan. Daar hebben we uitgebreid gefilosofeerd over covers en vormgeving. En telkens is het een belevenis om al dat hard werk bij elkaar te zien liggen en vooral natuurlijk eigen werk. Dus hebben we er maar fotootjes van gemaakt. (Let wel, bij gebrek aan een fototoestel is het een gsm-toestel geworden dat deze belevenis geregistreerd heeft).

reageren [1]

Opdracht

Het zesde zintuig gespot

Wat?
Boeken  Paparazzi

Na SOS Sex nu ook ‘Het Zesde Zintuig’-boek (MadeByHanna) op tv. Deze keer alleen maar een reclamespot, maar toch. Het is niet de beste spot, maar tis weer wel ‘gespot’ en past dus perfect in mijn rubriek paparazzi.

reageren

Opdracht

SOS Sex gespot

Wat?
Boeken  Paparazzi

Daarjuist kreeg ik een sms van een vriend: “Op Stubru vinden ze de vormgeving van SOS Sex heel goed.” … Wat fijn om te horen dat de media daar soms toch ook eens aandacht aan besteed! Lang leve Stubru! Na wat google vond ik dan ook meteen een interview en een foto… Maar wat ze juist zeiden over de vormgeving… Tja, dat was nergens te vinden. Mijn werk (bloed, zweet en zware deadlines) gespot bij Stubru!

reageren [1]

Opdracht

Justine, Teenage chic

Wat?
Boeken  Lay-out

reageren [1]

Opdracht

Smossen met Urbanus

Wat?
Boeken  Illustraties  Lay-out

Aanvankelijk was ik iets of wat sceptisch om stripsboeken te lay-outen (of toch de specials), maar … plezant!!! En zeker Urbanus specials… Geen enkele lijn moet recht zijn en hoe schever hoe beter… Wat een feest!

reageren