‘Doe maar eens goed zot’ zeiden ze tegen mij. Dat moeten ze mij geen twee keer zeggen. Daar gaan we dan! Creativiteit zonder grenzen en gaaaaaaan.
Ik was juist naar Integrated (symposium voor Grafische Vormgeving) geweest. Na zo’n tweedaagse wil je gewoon loos gaan. En misschien had ik voor deze opdracht toch een invloedje van Kesselskramer meegepikt. Dit Nederlands ontwerpbureau doet hun ding en mogen het nog uitvoeren ook. www.kesselskramer.com

met zicht op zee is een bureau voor architecten en ontwerpers. Hun missie is back to basics en hun statement is vooral geen zicht op de zee, geen lege beloften. Het is wat het is.

Maar zot zijn ze wel, en dat doet geen zeer. En met hun naam kan je alle kanten uit. Vandaar hier een klein voorstel van mijn extreemste ontwerp.

Inspiratie

Voorstellen

Bumpersticker

Ze waren helemaal mee met het verhaal en het kon hun wel bekoren. Maar de vraag was of de Orde van Architecten het zouden aanvaarden en of de rest van de wereld het wel aan kon of niet. En tenslotte was het niet helemaal hun mission statement en dat is de reden waarom het veranderd is.

Na nog een aantal voorstellen, zijn we met onze tierlantijntjes meer en meer afgezwakt tot wat inderdaad ‘back to basics’ geworden is. Terug naar niets meer dan letters op een wit blad papier. Het lettertype is de Swiss.

In hun stationary mogen ze geen hoofdletters gebruiken en geen leestekens waar het niet nodig is. Reduceren tot het absolute minimum. Een gehele uitdaging voor mij, maar een geslaagd project.

Maar ik zou niet Hanna zijn als er geen concept in zit. In al hun communicatie materiaal is de achterkant van de drager geel. Een heel mooie absolute basiskleur. Er mag niks gedrukt worden op het geel. Geel ondersteunt, maar is niet de hoofdkleur en zal niet alles bepalen.

Ook in de website komt het geel terug, maar meer alsof je een bladzijde omdraait. Het is heel kort te zien of bijna niet. Zo voel je het geel wel, maar is het niet te veel aanwezig.

Deze website is samen met Duall gerealiseerd.
www.metzichtopzee.com